28 червня в офісі «Життя в стилі ЕКО» бізнес-центру «Атріум» відбувся семінар «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього середовища», під час якого обговорювались переваги сталого споживання для усіх хто прагне якісного і здорового життя, турбуючись про майбутнє.

Спікерами заходу були:

  • Світлана Берзіна, голова громадської ради при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України,
  • Вікторія Школьна, лідер проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні»,
  • Світлана Пермінова, директор Центру екологічної сертифікації та маркування ВГО «Жива планета».

Семінар реалізується GIZ від імені Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини у співпраці з Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарії при партнерстві з проєктом «Життя в стилі ЕСО» та компанією «Budmall».

Ключові меседжі заходу:

ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ: органічні – екологічні – натуральні. В чому перевага та відмінності. Хто оцінює і як обирати.

ПОБУТОВА ХІМІЯ І КОСМЕТИКА: можливі ризики та альтернативні більш екологічні варіанти.

ПЛAСТИК ТА ВІДХОДИ: тренди, нове законодавство. Як не утворювати зайвих відходів та що робити з тими що утворились вдома та в офісі? Як оптимізувати витрати?

ВОДА: розумне споживання та міжнародний екологічний стандарт якості питної води.

ЗЕЛЕНИЙ ОФІС: про стандарт, дотримання якого поліпшить стан якості і безпеки робочих приміщень та дозволить зекономити ресурси і гроші.

ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ: лайфхаки як зберегти електроенергію, тепло. Програми державної підтримки термомодернізації для домогосподарств і впровадження енерго- та ресурсоефективних технологій більш чистого виробництва для підприємств (МСП).

БУДІВНИЦТВО: нові вимоги. Що таке «зелене будівництво» і в чому його перевага?

Проєкт «Життя в стилі ЕСО» ініційований сім років тому у партнерстві з Національним комітетом міжнародноі торгової палати та Національною туристичною організацією. Це екоспільнота, яка активно пропагандує сучасний підхід до споживання і ведення бізнесу; досягнення гармонії в житті, принципами якого є збереження довкілля, краса, здоров’я, активний спосіб життя, довголіття; поширення в суспільстві ідеї вчитися і розвиватися; бажання розпочати та розвивати власну справу, засновану на цінностях сім’ї, свободи, надії, винагороди.